Een uitleg over het goede doel van dit event

Het project TOEKOMSTMUZIEK VOOR KINDEREN geeft kinderen de gelegenheid om hun muzikale talent te ontdekken én te ontwikkelen.

Muziek maken is kinderspel: er zit muziek in alle kinderen. Maar niet alle kinderen hebben de kans om hun talenten te ontdekken en om deze talenten verder te ontwikkelen. Ons motto is dan ook: GEEF KINDEREN EEN TOEKOMST IN MUZIEK.

En daar gaat het om bij deze muzikale Riverside Picnic! Het motto is Fun, Friendship en Fundraising: onder het genot van een hapje en een drankje samen genieten van de meest aansprekende muziek die de wereld kent. En daardoor geld bijeen brengen, zodat kinderen zichzelf muzikaal kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Voor kinderen die in armoede opgroeien (een op de acht kinderen onder de twaalf in Groningen) is er vaak geen aandacht en geld voor de creatieve en culturele ontwikkeling.

En dat is een gemiste kans. Voor het kind zelf, want het ontwikkelt zich niet optimaal. En voor onze samenleving. Want van talentvolle kinderen genieten we allemaal.

Daarom gaat Kiwanis samen met De Voedselbank een project opzetten om kinderen die op de grens van armoede opgroeien, de mogelijkheid te bieden om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen. We brengen kinderen op speelse wijze in contact met muziekdocenten en hun diverse instrumenten, om ze samen te laten ontdekken of ze een muzikaal talent hebben.

Als kind en docent er samen plezier aan beleven kan over een vervolg worden gesproken, en eventueel kan het leiden tot een bijdrage om muziekles mogelijk te maken.

Om hiervoor geld bijeen te brengen organiseren Kiwanis, Bands&Acts en Garnwerd aan Zee samen een muzikale Riverside Picnic.

 

Kiwanis Groningen zet zich al jaren in om het verschil te maken voor kinderen. Dat doen we vooral met projecten in onze eigen omgeving.

 

Een paar voorbeelden:

Het Kiwanis Huis Groningen in het Groninger Martini Ziekenhuis als opvanghuis voor ouders van kinderen die in het naastgelegen Brandwondencentrum zijn opgenomen.

Jaarlijks ondersteunen we meerdere kleinere doelen, zoals: coach4you (huiswerkbegeleiding voor kinderen met achterstand), Martini-Manege (paardrijden voor gehandicapte kinderen), speelvoorzieningen voor kinderen in de vrouwenopvang en incidentele projecten zoals ondersteuning voor een dansgroep voor kinderen, sinterklaascadeaus voor kinderen in achterstandsituaties, bijdragen aan een volledig ingerichte tent voor een onvergetelijke vakantie etc.